13 Mayıs 2012 Pazar

Şimdiye kadar bu dizileri izlemediyseniz, seyretmenizi öneririm.

                                                          SUPERNATURAL




Anneleri kendileri daha çocukken doğaüstü bir varlık tarafından öldürülen kardeşler babaları tarafından avcı olarak yetiştirilirler... Av ise annelerini öldüren gibi doğaüstü varlıklardır... 

Dean, ailesine dolayısı ile babasına çok bağlıdır. Sam ise tam tersine babasından, kardeşinden ve avcılıktan uzaklaşmak ister...

Birkaç yıl sonra Dean, Sam'in kız arkadaşı Jessica ile yaşadığı eve gider ve Sam'e babalarının ortadan kaybolduğunu ve onu bulamadığını söyler. İkili babalarını bulmak için yola koyulurlar...









                                                                          FRINGE 



Bilimkurgu, drama ve gerilimin iç içe geçtiği yapımda bir özel ajan, bir bilim adamı ve oğlundan oluşan üçlümüz, bir dizi inanılmaz olayla bağlantılı ölümcül bir gizemi çözmeye çalışıyorlar...

Tüm yolcuların ve mürettebatının ölmüş olduğu, içinde hiçbir hayat belirtisi bulunmayan bir uçak Boston Logan Havalimanı'na iniş yapar... Bu gizemli olayı araştırmak üzere, FBI Özel Ajanı Olivia Dunham (Torv) görevlendirilir. Ancak araştırma esnasında ortağı Özel Ajan John Scott (Valley), ölümün kıyısına gelir. Çılgına dönen Dunham, umutsuzca ona yardım edecek birilerini aramaya başlar. Bu durum, özel ajanımızı günümüzün Einstein'ı Walter Bishop'a (Noble) götürür. Ancak Bishop, 17 yıldan fazla zamandır akıl hastanesindedir ve ona ulaşabilmenin tek yolu da asi oğlu Peter'ı (Jackson) yardım etmeye ikna etmekten geçer. Özel Ajan Philip Broyles'ın (Reddick) emrindeki üçlümüz, zamanla o ölümcül uçakta yaşananların, çok daha büyük ve şok edici bir gerçeğin sadece ufak bir parçası olduğunu keşfedeceklerdir...



TOUCH



Dul olan Martin Bohm (Kiefer Sutherland), otistik olan ve konuşamayan 11 yaşındaki oğlu Jake ile zorlu bir hayat yaşamaktadır. Kendi dünyasında yaşayan Jake, babası Martin'in dahi kendisine dokunmasına izin vermeyen, kullanılmayan telefonları ustalıkla söküp parçalarını kullanabilen özel bir çocuktur. Okulda uyum sorunları yaşayan Jake ve babasına yardımcı olabilmek için, mesleğine yeni başlamış sosyal hizmet görevlisi Clea Hopkins devreye girer ve ailenin yaşamına dahil olur. Olaylar ise Martin'in, oğlu Jack'in özel bir yeteneğe sahip olduğunu anlamasıyla başlar. Jake'in özel yeteneği; olacak olayları önceden bilebilmesidir. Ancak bunları sözlerle değil sayılarla babasına aktarmaktadır. Artık Martin için sayıların sırrını çözme vaktidir. Martin'in yardımına koşacak kişi ise özel çocuklarla ilgilenen profesör Boris Podolsky'dir (Danny Glover )




                                                       Game of Thrones 
   

Yaz mevsimi on yıllar boyunca sürer. Kış ise bir ömür boyu. Demir Taht mücadelesi başladı... 

Mücadele sıcaklığın komplolar, şehvet ve entrikalar doğurduğu güneyden, göz alabildiğine uzanan vahşi doğu topraklarına, yaklaşık 250 metre uzunluğundaki buz duvarının krallığı karanlık güçlerden koruduğu buzla kaplı kuzeye kadar uzanacak. Krallar ve kraliçeler, şövalyeler ve hainler, yalancılar, lordlar ve dürüst adamlar... Hepsi “Taht Oyunları”nı oynayacak...



The Vampire Diaries


Dizi, 162 yaşındaki vampir Stefan Salvatore'a (Paul Wesley) aşık olan 17 yaşındaki Elena Gilbert'ın (Nina Dobrev) hayatını konu alır. İkilinin ilişkileri, Stefan'ın, hem kendisinden hem de kasabadan intikam almak isteyen saldırgan ve kindar kardeşi Damon Salvatore'un (Ian Somerhalder) kasabaya geri dönmesiyle karışmaya başlar. İki kardeş de, eskiden aşık oldukları Katherine Pierce'a (Nina Dobrev) benzediği için, Elena'ya ilgi gösterir. Katherine Pierce'ın görsel ikizi olan Elena'nın, üçlüye karşı intikam planlarıyla kasabaya geri dönen Katherine'in uzaktan akrabası olduğu ortaya çıkar. 

Hikaye, 17. yüzyılda New England'dan gelen göçmenlerin yerleşmesinden beri doğaüstü olayların yaşandığı Mystic Falls isimli kasabada geçer. Hikayenin diğer bir boyutu da Elena'nın kardeşi Jeremy Gilbert (Steven R. McQueen), Elena'nın en yakın arkadaşı Bonnie Bennett (Katerine Graham), Elena'nın yakın arkadaşı Caroline Forbes (Candice Accola), Elena'nın çocukluk arkadaşı Tyler Lockwood (Michael Trevino) ve Elena'nın çocukluk arkadaşı ve eski sevgilisi Matt Donovan (Zach Roerig) başta olmak üzere kasaba halkı arasında yaşanan olaylardan oluşur. Kasabanın yönetimi orijinal kurucu ailelerin soyundan gelenlerden oluşan "Kurucular Konseyi"nin elindedir. Kurucu ailelerden bazıları; Salvatore'lar, Gilbert'lar, Fell'ler, Forbes'lar ve Lockwood'lardır. Konsey hiçbir şeyden haberi olmayan kasaba halkını vampirler, kurtadamlar gibi doğaüstü tehditlerden korumaya çalışır.


The Secret Circle


Dawson's Creek'in yaratıcısı Kevin Williamson imzalı yeni fantastik/gençlik dizisi The Secret Circle, nesillerdir Chance Harbor kasabasında yaşayan cadı ailelerinin en genç üyeleriyle tanıştırıyor bizleri. 

Bir gün nedensiz yere lastiğinin patlaması üzerine eve geç kalan Cassie annesine telefon edip durumu açıklamaya çalışır. Ancak bu konuşmanın annesiyle yapacağı son konuşma olduğundan habersizdir. O lastiğini değiştirirken annesi gizemli bir adamın çıkardığı büyük yangında can verir ve Cassie büyükannesinin yaşadığı Chance Harbor kasabasına taşınmak zorunda kalır. Cassie bu kasabada bir cadı olduğunu ve kasabadaki genç cadıların bazılarının ailelerinin de gizemli bir yangına kurban gittiğini öğrenir. Okul arkadaşlarının kurduğu Secret Circle’a katılan Cassie, ilk aşkıyla da tanışır ve macera başlar. 


The Big Bang Theory


KARŞIT DÜNYALAR ÇARPIŞINCA...

En büyük zevkleri kuantum fiziğine kafa yormak olan üstün zekalı iki arkadaş, güzel bir kızla karşılaşınca ne yaparlar? The Big Bang Theory, işte o karşılaşma anında gerçekleşen büyük patlama ve sonrasını anlatan bir komedi dizisi... 

Okullarda "inek" olarak tabir edilen öğrencileri hatırlarsınız. Kafalarını kitaptan kaldırmazlar, derslerden daha önemli bir hadise yoktur hayatlarında ve ilerleyen yıllarda ya matematikçi olurlar ya da fizikçi. Bazıları şansı yaver giderse bilim dalında Nobel ödülü bile alabilir. Ama gelin görün ki insanlarla daha doğrusu karşı cinsle ilişkilerin denklemini bir türlü çözemezler. The Big Bang Theory, tam da böyle iki arkadaşın öyküsünü anlatıyor. Leonard ve Sheldon adlarındaki iki arkadaşın oturdukları apartmanda yan dairelerine yeni bir komşu taşınır. Adı Penny olan bu komşu güzeller güzeli bir sarışındır. Üstelik maceralı bir ilişkiden daha yeni sapasağlam ayakta çıkmıştır. Penny, zekaları gereğinden fazla ilerlemiş, ancak kızlar konusunda oldukça geri kalmış bu yeni iki komşusuna hayat hakkında öğretebileceği bir şeyleri olduğunu düşünmektedir. Yaşanacak olanlar da zaman içinde onun ne kadar haklı olduğunu gösterecektir.



Don't Trust The Bitch In Apartment 23'


NewYork'a büyük umutlarla gelen bir genç kızın bir ilan sonucu tanışıp hiç tanımadığı 23 numaralı dairede oturan Chloe ile ev arkadaşı olması ile dizi başlıyor.


Hart of Dixie


Sezon 1 - Bölüm 2: Parades and Pariahs
Zoe Bluebell halkına kendini kabul ettirmek umuduyla başkan Hayes'in Kuruluş Geçit Töreninde arabasına katılma davetini kabul eder. Fakat Zoe kazayla geçit arabasını çarparak Lemon ve Bluebell halkını kendi tarafına çekme olasılığını zedeler.


Person of Interest


En iyi suç henüz işlenmeyendir. Lost’un yaratıcısı J.J. Abrams ve The Dark Knight'ın senaristi Jonathan Nolan'dan yepyeni bir gizem öyküsü. 

Kameralar her yerde! İzliyorlar, dinliyorlar, kaydediyorlar... Sizin hakkınızda her şeyi biliyorlar! Peki siz onlar hakkında ne biliyorsunuz? Gizemli bir işadamı olan Mr. Finch, ileride işlenecek suçları önceden önlemeyi hedefleyen bir bilgisayar programı geliştirir. İlginç bir karaktere sahip bu milyoner işadamı elindeki programı hayata geçirebilmek için resmi kayıtlarda ölü olarak geçen Reese adlı eski bir CIA ajanıyla anlaşır. Kendi kaynakları ve teknolojisiyle, Reese'in yetenekleri ve sezgilerini birleştiren Mr. Finch'in amacı; gelecekte işlenecek olan suçları henüz suçlular eyleme geçmeden önlemektir.

Dizinin başkarakteri Mr. Finch rolünü son yılların en sevilen aktörlerinden biri olan Michael Emerson üstleniyor. Emerson, Abrams'ın da en gözde oyuncularından biri. Usta oyuncuyu tüm dünyada üne kavuşturan, J.J. Abrams'ın yapımcılığını üstlendiği Lost dizisinde canlandırdığı Ben Linus karakteri olmuştu. Dizinin diğer başrolü ise 1991 yılından bu yana sinemalarda izlediğimiz Jim Caviezel'e ait. Caviziel, son olarak geçtiğimiz yıl mini dizi The Prisoner'ın başkarakteri olarak ekrana gelmişti.

Good Christian Bitches


Yeni boşanmış iki çocuk annesi Amanda Vaughn yeni bir başlangıç yapmak için çocukluğunun geçtiği zengin Dallas semtine taşınır ve kendini müstehcen dedikoduların, Botox’un ve dolandırıcılığın ortasında bulur.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder